Niinhän se aika taas vierähti ja kevättä kohden jo mennään. Piti oikeen tarkastella koska sitä viimeks onkaan päivitelty elämää tänne.

Aino pienokainen on jo 7 kk ja 3 vkoa. Eilen oli ensimmäinen hammashoitaja käynti ja niin siellä vaan pilkotti se eka nökönenkin! Kiukuttelua ikenille ei ole pitkään aikaan ollutkaan joten salakavalasti se sinne hiipi. Likka on myös muuttanut omaan huoneeseen ja nukkua porskuttaa 11-12 tuntia unta putkeen. Eli yösyötöt jäi ja tissimaitoa saa enää illalla viimeisenä ja aamulla ensimmäisenä. Nyt kun oppisi muistamaan sen hampaiden pesun kanssa.

Tyty ryömii kovaa tahtia, kontilleenkin nousee hetkeksi. Istuminen ei vielä kiinnosta kuin syöttötuolissa. Omaa tahtoa löytyy jo ja kovasti nauretaan ja viihdytetään isiä ja äitiä. Elämä on soljunut eteenpäin tasaseen tahtiin ja kun pahin väsymys on ohimennyttä, osaa sitä ihastella vaaviaankin taas ihan eri tavalla. Kyllä nukkuminen vaan tekee hyvää. Ja kivaa että sitä voi tehdä taas miehensä vieressä vaikkakin olihan se ihanaa pötkötellä oman pötkönsäkin kanssa.

Tuttava oli kerran sanonut että sano kuka mitä tahansa niin ensimmäinen puoli vuotta on yhtä helvettiä. No, ei se nyt ihan helvettiä ollut mutta toisaalta ymmärrän pointin. Olihan se rankkaa ja vaikeaa. Nyt tuntuu niin helpolta ja onneksi meille on siunaantunut noinkin helppo vauva. Pitänee koputtaa puuta, eihän sitä tiedä millaista elo alkaa olemaan kun liikkuminen lisääntyy mutta onpahan ollut ainakin tämä levähdysjakso välissä.

Yksinäistä välillä tietty on, etenkin nyt kovien pakkasten aikaan kun ulkoilu on boikotissa. Helpompaa jäädä kotiin muutenkin kuin alkaa pakkaamaan kauheeta vaatekertaa jos edes autoillen menisi johonkin. Mutta aika aikaa kutakin. Töiden alkaminen lähestyy ja odotellaan tietoa päiväkotipaikasta. Huh. Ei tahtoisi vielä mutta elämän realiteetit otettava vastaan. Rahaa on saatava että voi elää.

Mutta kaikkeen tottuu. Totuinhan tähänkin ja osaan jo kyseenalaistaa lehtien ja netin neuvot ja ohjeet. Minä olen lapseni äiti ja teen niinkuin parhaaksi näen.

Kyllä tuo tyttö vaan on maailman suloisin vauva.